Ryba wędzona

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Wędzony pstrąg

  • Zalewa: 2 łyżki soli, 2 litry wody.

Przygotowanie

Krok 1

W wodzie rozpuszczamy sól, wkładamy wypatroszone ryby i zostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny. Po tym czasie wieszamy je na haku by odciekały. Wędzarnia nagrzana z lekkim żarem, 2-3 godz wędzenia.



Wskazówki

Ryby muszą być świeże prosto z łowiska, elastyczne, pachnące, skrzela czerwone, oczy ryb nie mętne.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.