Chilli con carne to potrawa smaczna i lubiana przez wszystkich. Łatwa w przygotowaniu, tania - z pewnością zadowoli każdego, kto jej spróbuje.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie smażymy na niej mięso mielone do momentu uzyskania przez nie koloru brązowego.
Cebulę kroimy w grube plastry, paprykę na paski. Całość wrzucamy do mięsa i dusimy razem przez 5 minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i pokrojoną drobno paprykę chili, a potem dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut.
Fasolę umieszczamy na sicie i opłukujemy wodą, następnie dodajemy na patelnię i gotujemy przez ok. 10 minut.
Gotową potrawę przyprawiamy. Możemy podawać ze świeżą bagietką.
Dodaj komentarz