Chilli con carne

Chilli con carne to potrawa smaczna i lubiana przez wszystkich. Łatwa w przygotowaniu, tania - z pewnością zadowoli każdego, kto jej spróbuje.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 papryka
  • 800 g pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 papryka chili
  • bagietka

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie smażymy na niej mięso mielone do momentu uzyskania przez nie koloru brązowego.



Krok 2

Cebulę kroimy w grube plastry, paprykę na paski. Całość wrzucamy do mięsa i dusimy razem przez 5 minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i pokrojoną drobno paprykę chili, a potem dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut.



Krok 3

Fasolę umieszczamy na sicie i opłukujemy wodą, następnie dodajemy na patelnię i gotujemy przez ok. 10 minut.



Krok 4

Gotową potrawę przyprawiamy. Możemy podawać ze świeżą bagietką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.