Rybne zawijańce

Takie trochę gołąbki – jednak w zupełnie innej, oryginalnej odsłonie, która zachwyci gości i domowników. Zamiast mięsa - ryba, zamiast kapusty – sałata. Pyszne, pożywne i oryginalne!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Bez laktozy


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 400 g dowolnych filetów rybnych
  • 2 małe marchewki
  • 2 jajka
  • 16 liści sałaty masłowej
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki bułki tartej

Przygotowanie

Krok 1

Marchewki gotujemy następnie studzimy i ścieramy na tarce. Filety rybne płuczemy, kroimy na kawałki, wkładamy do miski, dodajemy jajka i miksujemy.



Krok 2

Do masy rybnej dodajemy startą marchewkę, koperek, bułkę tartą i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku przyprawami i całość dokładnie mieszamy.



Krok 3

Liście sałaty myjemy, suszymy. Na każdych dwóch liściach kładziemy porcję masy rybnej, składamy formując małe zawijańce. W dużym garnku gotujemy wodę i umieszczamy na dnie sitko.



Krok 4

Na sitku układamy 8 zawijańców, przykrywamy i gotujemy na parze przez 35 minut.



Wskazówki

Potrawę możemy podawać z sosami lub ugotowanym ryżem.

Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-19 08:54:00

Super przepis.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.