Takie trochę gołąbki – jednak w zupełnie innej, oryginalnej odsłonie, która zachwyci gości i domowników. Zamiast mięsa - ryba, zamiast kapusty – sałata. Pyszne, pożywne i oryginalne!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Bez laktozy
Marchewki gotujemy następnie studzimy i ścieramy na tarce. Filety rybne płuczemy, kroimy na kawałki, wkładamy do miski, dodajemy jajka i miksujemy.
Do masy rybnej dodajemy startą marchewkę, koperek, bułkę tartą i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku przyprawami i całość dokładnie mieszamy.
Liście sałaty myjemy, suszymy. Na każdych dwóch liściach kładziemy porcję masy rybnej, składamy formując małe zawijańce. W dużym garnku gotujemy wodę i umieszczamy na dnie sitko.
Na sitku układamy 8 zawijańców, przykrywamy i gotujemy na parze przez 35 minut.
Potrawę możemy podawać z sosami lub ugotowanym ryżem.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
KUCHARECZKA
Opublikowany: 2018-03-19 08:54:00
Super przepis.