Rozgrzewająca zupa na łopatce wieprzowej

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 60 dag łopatki wieprzowej,
  • 2 papryki czerwone,
  • 1 cebula,
  • 3 pomidory,
  • 1 puszka pomidorów krojonych,
  • 3 ziemniaki,
  • 1 łyżka mąki,
  • 3 ząbki czosnku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru,
  • 1/2 łyżeczki chili,
  • 1/4 łyżeczki mielonej papryki,
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę, oprószamy mąką i wkładamy na mocno rozgrzany olej, szybko obsmażamy ze wszystkich stron. Przekładamy do garnka, wlewamy wodę w takiej ilości by przykryła mięso i stawiamy na gazie. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, cebulę i paprykę kroimy w dużą kostkę.Warzywa dodajemy do gotującego się mięsa.,dodajemy pomidory z puszki i w razie konieczności podlewamy zupę gorącą wodą.W momencie gdy mięso będzie prawie miękkie dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy do miękkości.Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy wg własnego uznania. Zupa ma być pikantna i dość ostra.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.