Ryżowe burgery z łososiem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 400 g filetów łososia
  • 150 g ugotowanego ryżu
  • 150 g szpinaku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 2 łyżki posiekanych świeżych ziół
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie

Przygotowanie:

Rozdrobnionego łososia i ugotowany ryż wrzucić do jednej miseczki. Umyty szpinak podgrzewać na patelni aż zwiędnie. Zdjąć z patelni, odcisnąć, posiekać i dodać do miski z łososiem. Doprawić solą i pieprzem, dodać jajko, zioła i oliwę. Wymieszać, uformować 10 kotlecików, posmarować je oliwą i smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty z każdej strony. Serwować z ulubionymi warzywami w bułce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.