Sałatka jarzynowa z fasolą

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 szkl. ugotowanej fasoli
  • 2 ziemniaki
  • 2 kiszone ogórki
  • 3 szalotki
  • 1 jabłko
  • ½ szkl. majonezu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa dokładnie umyć i ugotować w łupinach. Ugotowane przelać zimną wodą, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.



Krok 2

Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w kostkę, jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z ogórkami.



Krok 3

Wszystkie warzywa włożyć do miski, dodać zimną, osączoną fasolę, natkę pietruszki. Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać.



Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.