Sałatka z brokuła, pomidorów i jajek

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 2 pomidory
  • 4 jajka na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Szczypiorek siekany
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.



Krok 2

Jajka obrać, pokroić na ćwiartki.



Krok 3

Brokuł umyć i włożyć do garnka z wrzącą wodą z dodatkiem odrobiny cukru i soli.



Krok 4

Półmiękki brokuł wyjąć z wody, ostudzić, podzielić na różyczki, włożyć do miski. Dodać pokrojone jajka i pomidory.



Krok 5

Majonez wymieszać z jogurtem.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki zalać sosem, delikatnie wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać, posypać siekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.