Sałatka z kukurydzą i czerwoną fasolą

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pietruszka
  • 2 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 5 jajek
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Marchew, pietruszkę i ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w wodzie z odrobiną soli. Odcedzić, przelać zimną wodą, obrać ze skórki.



Krok 2

Kukurydzę z fasolą osączyć z zalewy.



Krok 3

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.



Krok 4

Cebulę drobno posiekać.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki pokroić w kostkę, połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.