Sałatka ziemniaczana z pieczonym mięsem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg ugotowanych ziemniaków
  • 1 pieczona pierś z kurczaka
  • 30 dag ananasa z puszki
  • 3 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ananasy wyłożyć na sito, osączyć z syropu.



Krok 2

Ugotowane i obrane ziemniaki, upieczoną pierś z kurczaka i ananasy pokroić w kostkę.



Krok 3

Wszystkie przygotowane składniki przełożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć do lodówki na kilkanaście minut, aby smaki się połączyły.



Wskazówki

Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.