Pyszny smażony karp z dodatkiem pestek dyni to danie, które zachwyci każdego. Jest proste w przygotowaniu, szybkie i bardzo smaczne. Polecane zarówno na zwykły, jak i odświętny obiad.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Jajko kurze
Bez glutenu
Bez laktozy
Rybę solimy, obkładamy pokrojoną w plastry cebulą, przykrywamy i na noc wstawiamy do lodówki.
Następnie zdejmujemy cebulę, myjemy rybę, osuszamy i posypujemy przyprawą do ryb. Panierujemy w rozbełtanym jajku i posypujemy zmielonymi pestkami dyni.
Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i brokułem.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-05 12:44:00
Wygląda smakowicie ! :)
Odpowiedz