Karp królewski w dyni

Pyszny smażony karp z dodatkiem pestek dyni to danie, które zachwyci każdego. Jest proste w przygotowaniu, szybkie i bardzo smaczne. Polecane zarówno na zwykły, jak i odświętny obiad.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kawałki średniego karpia
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 100 g suszonych pestek z dyni
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Rybę solimy, obkładamy pokrojoną w plastry cebulą, przykrywamy i na noc wstawiamy do lodówki.



Krok 2

Następnie zdejmujemy cebulę, myjemy rybę, osuszamy i posypujemy przyprawą do ryb. Panierujemy w rozbełtanym jajku i posypujemy zmielonymi pestkami dyni.



Krok 3

Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i brokułem.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-05 12:44:00

Wygląda smakowicie ! :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.