Pieczona dynia z kuksusem i orzechami

Autor:

mileneczka5

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • około 200 g kaszy kuskus na sypko
  • 1 szklanka mleka ŁACIATE do zalania kaszy
  • kawałek dyni-około 70-80 g
  • garść orzechów włoskich drobniej posiekanych lub pokruszonych
  • szczypta cynamonu
  • szczypta cukru waniliowego
  • 3 łyżki płynnego miodu

Przygotowanie

Krok 1

Kasze kuskus zalaĆ gorącym mlekiem, odstawić na 5 minut, wymieszać.



Krok 2

Dynie obrać ze skórki, pokroic w kostke, oprószyć cynamonem i cukrem waniliowym wstawić do piernika rozgrzanego do 200 stopni na około 25-30 minut.



Krok 3

Orzechy obrać z łupin, pokruszyć, umiescić na patelni, dodać 2 łyżki miodu i przez chwile prażyć na ogniu, mieszając.



Krok 4

Kasze kuskus umieścić w półmisku, dodać pieczone kawałki dyni oraz miodowe orzechy, całość wymieszać. Wierzch dodatkowo można polać płynnym miodem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.