• 8-10 cienkich ale szerokich plastrów dyni ( bez pestek)
  • 400 g leśnych grzybów (u mnie borowiki)
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki śmietanki ŁACIATA 18%
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • masło ŁACIATE
  • oliwa
  • zielenina do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Dynie pokroic na cienkie, szerokie paski - ja pokroiłam krajalnicą. Oprószyc lekko solą.



Krok 2

Na patelni, na maśle i oliwie podsmażyć cebulę, na umiarkowanym ogniu, pod koniec dodać rozgnieciony lub starty czosnek. Dodać dynię, i smażyć przez około 5-7 od czasu do czasu mieszając, aż dynia będzie prawie już miękka i lekko zarumieniona.



Krok 3

Dodać pokrojone w kostkę grzyby i smażyć dalej przez kilka minut. Wlać śmietankę i zagotować. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem, wymieszac. Podawac gorace.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.