Sakiewki z jajecznicą i parówkami

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 6 sztuk parówek
  • 10 sztuk jajek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 6 plastrów sera Gouda Mlekpol
  • posiekany szczypiorek

Przygotowanie

Przygotowanie:

Ciasto francuskie podziel na 3 równe części, a na każdej z części ułóż po 2 plastry sera Gouda Mlekpol. Dodaj parówkę i jajecznicę, dopraw solą i pieprzem. Zwiń górne i dolne końcówki ciasta do środka. Wstaw całość do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 15-20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.