Szarpana wieprzowina

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kg łopatki wieprzowej
  • 2 łyżeczki oleju
  • 300 ml ciemnego piwa
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 1 łyżeczka suszonej cebuli
  • 1 łyżeczka kminu
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej

Przygotowanie

Przygotowanie:

Wymieszać cukier z przyprawami i natrzeć mięso. Odstawić w zamkniętej brytfannie do lodówki na noc. Wyjąć mięso z brytfanny i krótko obsmażyć ze wszystkich stron na tłustej patelni. Wlać piwo, przykryć i piec 3,5 godziny w 170 °C. Odkryć i piec dalej aż mięso będzie łatwo oddzielać się widelcem. Wyjąć z piekarnika, rozdzielać dwoma widelcami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.