Sałata lodowa z kukurydzą i jabłkami

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 3 kiszone ogórki
  • 0,5 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 winne jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu light
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 0,5 łyżeczki musztardy rosyjskiej
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Liście sałaty umyć, osuszyć pokroić. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z sokiem z cytryny. Kiszone ogórki pokroić w zapałkę. Kukurydzę wyłożyć na sito, osączyć. Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć.





Krok 2

Jogurt zmiksować z majonezem i musztardą, dodać do sałaty, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.