Kiedy zaczyna się sezon na cukinię, powinniśmy jeść ją jak najczęściej. Zaskakująco smacznym połączeniem jest cukinia i ser feta. Ser dzięki swojemu słonemu smakowi sprawia, że nie musimy używać soli aby danie było doprawione. Sałatka jest bardzo szybka i pasuje do wielu okazji.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Fit
Należy umyć cukinię, a następnie obrać ją obieraczką do warzyw na cienkie plasterki razem ze skórką
Kiedy cukinia jest już gotowa, możemy ułożyć ją w miseczce i otworzyć opakowanie sera feta. Musimy odlać z niego wodę i delikatnie wyjąć kostkę. Ser feta kroimy w kosteczki albo kruszymy.
Do cukinii dodajemy ser feta. Pomidory kroimy w plasterki, a następnie je na połówki. Dodajemy do sałatki. Całość dekorujemy listkami bazylii.
Dodaj komentarz