Sałatka cukiniowo-serowa

Kiedy zaczyna się sezon na cukinię, powinniśmy jeść ją jak najczęściej. Zaskakująco smacznym połączeniem jest cukinia i ser feta. Ser dzięki swojemu słonemu smakowi sprawia, że nie musimy używać soli aby danie było doprawione. Sałatka jest bardzo szybka i pasuje do wielu okazji.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 cukinia
  • - 1 opakowanie sera fety
  • - 2 pomidory
  • - kilka listków bazylii do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Należy umyć cukinię, a następnie obrać ją obieraczką do warzyw na cienkie plasterki razem ze skórką



Krok 2

Kiedy cukinia jest już gotowa, możemy ułożyć ją w miseczce i otworzyć opakowanie sera feta. Musimy odlać z niego wodę i delikatnie wyjąć kostkę. Ser feta kroimy w kosteczki albo kruszymy.



Krok 3

Do cukinii dodajemy ser feta. Pomidory kroimy w plasterki, a następnie je na połówki. Dodajemy do sałatki. Całość dekorujemy listkami bazylii.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.