Marchewka w panierce

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 4-5 średnich lub dużych marchewek
  • pół kostki rosołowej drobiowej
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki bułki tartej

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę obrać,umyć i pokroić w słupki. Wrzucić do rondelka, zalać wodą, wrzucić pół kostki rosołowej.



Krok 2

Gotować na wolnym ogniu do miękkości, następnie odlać wodę, wrzucić masło, wsypać bułkę tartą, przykryć rondelek. Po chwili potrząsnąć marchewką w rondelku, aby panierka pokryła całą marchewkę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.