Przygotuj naczynie na sałatkę. Sałatę i pomidory umyj pod bieżącą wodą. Oderwij po kolei liście sałaty od główki i wrzuć w całości do przygotowanej miski. Jeśli wolisz możesz je też porwać na mniejsze kawałki.
Krok 2
Umyte pomidory pokrój na małe kawałki. Cebulę przekrój na połowę i pokrój w półksiężyce. Wszystko dodaj do naczynia z liśćmi sałaty.
Krok 3
Następnie dodaj ser feta. Jeśli jest on w całości, pokrój go najpierw w drobną kostkę. Odsączone oliwki i liście mięty wrzuć w całości do miski, w której przygotowujesz sałatkę.
Krok 4
Na koniec skrop całość 2 łyżkami oliwy z oliwek, dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Wskazówki
Dla uzyskania zróżnicowanego efektu, połowę oliwek możesz przekroić na pół bądź ćwiartki, a liście mięty posiekać.
Przygotuj naczynie na sałatkę. Sałatę i pomidory umyj pod bieżącą wodą. Oderwij po kolei liście sałaty od główki i wrzuć w całości do przygotowanej miski. Jeśli wolisz możesz je też porwać na mniejsze kawałki.
Krok 2
Umyte pomidory pokrój na małe kawałki. Cebulę przekrój na połowę i pokrój w półksiężyce. Wszystko dodaj do naczynia z liśćmi sałaty.
Krok 3
Następnie dodaj ser feta. Jeśli jest on w całości, pokrój go najpierw w drobną kostkę. Odsączone oliwki i liście mięty wrzuć w całości do miski, w której przygotowujesz sałatkę.
Krok 4
Na koniec skrop całość 2 łyżkami oliwy z oliwek, dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Wskazówki
Dla uzyskania zróżnicowanego efektu, połowę oliwek możesz przekroić na pół bądź ćwiartki, a liście mięty posiekać.
Komentarze
Opublikowane komentarze: 0