Słodka-słona tarta o nietuzinkowym smaku. Ser kozi i miód to duet idealny, a gdy dodamy do tego jeszcze delikatne ciasto i chrupiący boczek otrzymamy prawdziwą bombę smaków, która przekona do siebie nawet najbardziej sceptycznych gości.
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Mąkę, wodę, oliwę i sól zagnieść w gładkie, elastyczne ciasto. Blat podsypać mąką i rozwałkować ciasto na placek, który należy następnie przełożyć na blaszkę (najlepiej z piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia.
Ser kozi pokroić w plastry, cebulę w piórka, a boczek w słupki.
Piekarnik rozgrzać do 250°C.
Śmietanę posolić do smaku. Rozsmarować na placku. Tartę posypać równomiernie pokrojonymi dodatkami. Polać miodem.
Wstawić do piekarnika i piec około 15 minut.
Dodaj komentarz