Sałatka jabłkowa z orzechami

Jabłka i orzechy to wartościowe produkty spożywcze, na które sezon trwa cały rok. Możemy je mieszać z wieloma innymi składnikami i dodawać do sałatek. Sprawdzą się w każdą pogodę i na wiele okoliczności, które możemy dzielić z najbliższymi.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 jabłka
  • - 10 orzechów włoskich
  • - 20 listków świeżej bazylii
  • - 1 opakowanie szpinaku baby
  • - garstka żurawiny suszonej
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka trzeba umyć i pokroić na ćwiartki. Orzechy rozłupać i podzielić na połówki. Listki bazylii i szpinaku myjemy i osuszamy.



Krok 2

Na talerzach układamy listki szpinaku, bazylii, plasterki jabłka, orzechy i posypujemy wierzch żurawiną. Następnie w szklance mieszamy oliwę z pieprzem i polewamy odrobiną składniki sałatki.



Krok 3


Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.