Zupa wielowarzywna z pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wlać około 1,5 l wody, dodać odrobinę soli i gotować. Do gotujących się ziemniaków wsypać kaszę i gotować do miękkości. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojone pieczarki i fasolkę. Na łyżce oliwy zeszklić posiekaną cebulę, pokrojoną paprykę i starte na tarce warzywa. 10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać pieczarki z fasolką, majeranek i warzywa. Z mąki i smalcu przygotować zasmażkę, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 1/2 cebuli
  • 10 dag pieczarek
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1,5 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki smalcu
  • 5 dag fasolki szparagowej
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • 1/3 papryki zielonej
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 2 łyżki kaszy jęczmiennej
  • sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • Majeranek

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wlać około 1,5 l wody, dodać odrobinę soli i gotować.



Krok 2

Do gotujących się ziemniaków wsypać kaszę i gotować do miękkości.



Krok 3

Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojone pieczarki i fasolkę.



Krok 4

Na łyżce oliwy zeszklić posiekaną cebulę, pokrojoną paprykę i starte na tarce warzywa.



Krok 5

10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać pieczarki z fasolką, majeranek i warzywa.



Krok 6

Z mąki i smalcu przygotować zasmażkę, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.