Sałatka jajeczna ze śledziami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka śledzi w oleju
  • 3 jajka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w drobną kostkę.



Krok 2

Kiszone ogórki posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 3

Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać.



Krok 4

Śledzie wyjąć z puszki, włożyć do miski, rozdrobnić widelcem.



Krok 5

Połączyć wszystkie przygotowane składniki, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.