Składniki:

  • -1 czerwona papryka
  • -1 papryka żółta
  • -200 g jarmużu
  • -1 cebula
  • -50 g orzechów włoskich
  • -sól
  • -pieprz
  • -2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj półmisek na sałatkę. Jarmuż potnij na małe kawałki i sparz wrzątkiem. Papryki umyj, przekrój na połowy i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój na 0,5 cm paseczki.



Krok 2

Cebulę pokrój w półksiężyce, a orzechy drobno posiekaj. Wszystkie składniki połącz i wymieszaj.



Krok 3

Na koniec dopraw sałatkę solą i pieprzem oraz polej oliwą z oliwek. Całość jeszcze raz dokładnie wymieszaj.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.