Sałatka jarzynowa z piklingiem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pikling
  • 1 słoik marchewki z groszkiem (200g)
  • 2 ziemniaki
  • 1 pietruszka 1
  • ¼ selera korzeniowego
  • 1 kawałek pora
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Piklinga oczyścić, obrać dokładnie z ości, podzielić na kawałki.



Krok 2

Konserwową marchewkę z groszkiem odcedzić, dodać do ryby.



Krok 3

Ziemniaki, pietruszkę i selera gotować w mundurkach w osolonej wodzie przez około 20 minut. Zostawić do przestygnięcia, a następnie obrać i pokroić w kostkę.



Krok 4

Pora oczyścić i pokroić w półplasterki.



Krok 5

Połączyć i wymieszać wszystkie składniki.



Krok 6

Dodać majonez, przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.