Sałatka Józi

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 2 pomidory
  • 4 jajka
  • Koperek
  • Majonez
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ szkl. mleka Łaciate
  • 1 łyżka octu winnego

Przygotowanie

Krok 1

Brokuł umyj, podziel na różyczki, obgotuj w osolonej wodzie z dodatkiem mleka i octu winnego.



Krok 2

Wyjmij ostrożnie brokuł uważając, aby się nie rozpadł, następnie osącz, a potem ostudź na sicie.



Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz je ze skorupki i pokrój na ćwiartki.



Krok 4

Pomidory umyj i także podziel na ćwiartki.



Krok 5

Ułóż brokuł na środku talerza. Dookoła poukładaj cząstki jajek, miedzy brokułowe różyczki ostrożnie włóż cząstki pomidorów.



Krok 6

Dopraw sałatkę do smaku solą i pieprzem.



Krok 7

Ozdób majonezem,a na koniec posyp posiekanym koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.