Sałatka kolorowa z kaszą

Autor:

komandos333

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej,
  • 80 g mix rukola,liście botwiny,szpinak,
  • 5 pomidorów koktajlowych,
  • 1 awokado,
  • 10 oliwek,
  • 1 cebula czerwona,
  • 1 ogórek zielony,
  • czosnek z zalewy z oliwy,
  • sos vinegrete,
  • 1 łyżka masła Mazurski Smak

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę płuczę na sitku. Przesypuję do garnka, dodaję szczyptę soli, masło, wlewam 200 ml wody. Kaszę gotuję na wolnym ogniu do miękkości. Masło dodaję do kaszy bo jest lepsza w smaku. Na talerzu, układam umytą już zieleninę mix liści. Dodaję pomidory pokrojone, oliwki, cebulę. Awokado obieram i kroję na kawałki. Dodaję ogórka plasterki, czosnek, posypuję przestudzoną kaszą. Polewam sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.