Sałatka krewetkowy słoiczek z awokado i kiełkami

Sałatka jest prosta w przygotowaniu, pełna witamin, białka i smaku. Dodatkowo możesz ją podać w bardzo oryginalny sposób, dzięki temu zrobisz wrażenie na najbliższych.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Skorupiaki

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Skorupiaki

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 opakowanie krewetek mrożonych (ok 250 g)
  • 4 rzodkiewki
  • kiełki fasoli mung

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki rozmrażamy w zimnej wodzie przez 15 minut. Następnie zabieramy się za ich smażenie. Na gorącej patelni układamy krewetki smażąc je i przerzucając na drugą stronę co około 3 minuty, aby się nie spaliły. Kiedy nabiorą rumianego wyglądu – wtedy są gotowe do spożycia.



Krok 2

Odcedzamy na sicie groszek. Kroimy pomidorki na połówki, rzodkiewkę w ćwiartki. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestki i obieramy ze skóry. Następnie rozgniatamy je widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny.



Krok 3

Składniki możemy podać w oryginalny sposób, np. w słoiku układając je warstwami jak na zdjęciu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.