Sałatka jest prosta w przygotowaniu, pełna witamin, białka i smaku. Dodatkowo możesz ją podać w bardzo oryginalny sposób, dzięki temu zrobisz wrażenie na najbliższych.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Skorupiaki
Fit
Krewetki rozmrażamy w zimnej wodzie przez 15 minut. Następnie zabieramy się za ich smażenie. Na gorącej patelni układamy krewetki smażąc je i przerzucając na drugą stronę co około 3 minuty, aby się nie spaliły. Kiedy nabiorą rumianego wyglądu – wtedy są gotowe do spożycia.
Odcedzamy na sicie groszek. Kroimy pomidorki na połówki, rzodkiewkę w ćwiartki. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestki i obieramy ze skóry. Następnie rozgniatamy je widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Składniki możemy podać w oryginalny sposób, np. w słoiku układając je warstwami jak na zdjęciu.
Dodaj komentarz