Sałatka makaronowa z fetą, pomidorami i oliwkami

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150-200 g makaronu świderki
  • 1 garść czarnych oliwek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 duży pomidor
  • 2 łyżki koperku świeżego (posiekanego)
  • 1 opak. sera fety
  • Sól
  • Pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy

Przygotowanie

Krok 1

Do dużej miski wlać oliwę, dodać jogurt naturalny, ocet winny i musztardę. Dokładnie wymieszać.



Krok 2

Makaron świderki ugotować al dente w osolonej wodzie. Dodać do sosu.



Krok 3

Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do reszty składników.



Krok 4

Dodać oliwki pokrojone w plasterki oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Wymieszać wszystkie składniki tak, by dobrze połączyły się z sosem.



Krok 5

Dodać również posiekany koperek.



Krok 6

Ser feta pokroić w kostkę i dodać do sałatki Delikatnie wymieszać. Przyprawić sałatkę świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.