Składniki:

  • 2 marchewki
  • 10 dag marynowanych patisonów
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1-2 łyżki majonezu
  • Szczypiorek siekany
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 2

Patisony osączyć i pokroić w ósemki.



Krok 3

Cebulę obrać i drobno posiekać.



Krok 4

Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać majonez. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.