Róże z masłem kokosowym

Autor:

Śnieżynka

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem, dodać żółtka, masło i mleczko kokosowe, siekać do połączenia się składników. Następnie zagnieść ciasto , zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 15-20 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować i małą szklaneczką wykrawać krążki. Układać po 5 krążków zakładając jeden na drugi. Zwinąć, przekroić na pół i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, delikatnie rozwinąć płatki róż. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 25 dag mąki tortowej
  • 10 dag cukru pudru
  • 10 dag masła Łaciate
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki masła kokosowego
  • 2 łyżki mleczka kokosowego

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem, dodać żółtka, masło i mleczko kokosowe, siekać do połączenia się składników.



Krok 2

Następnie zagnieść ciasto , zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 15-20 minut.



Krok 3

Schłodzone ciasto rozwałkować i małą szklaneczką wykrawać krążki. Układać po 5 krążków zakładając jeden na drugi. Zwinąć, przekroić na pół i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, delikatnie rozwinąć płatki róż. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.