Sałatka makaronowa z migdałami, szałwią i śmietaną

Oryginalna sałatka o ciekawym smaku. Jeśli lubisz sałatki z makaronem, koniecznie wypróbuj ten przepis. Możesz ją przygotować na kolację, albo jako przystawkę na imprezę.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 opakowania makaronu (dowolnego)
  • - 180 g śmietana Łaciata 18%
  • - garstka migdałów
  • - kilka listków szałwii

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kiedy jest ugotowany, odcedzamy go i zostawiamy na chwilę na sicie do ostygnięcia.



Krok 2

Migdały należy uprażyć na suchej patelni. Następnie drobno je siekamy. Bardzo drobno siekamy też listki szałwii.



Krok 3

Wszystkie składniki mieszamy ze śmietaną i dekorujemy listkami szałwii.



Wskazówki

Aby sałatka była mniej kaloryczna można użyć makaronu pełnoziarnistego.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.