W czasie lata, aż żal nie wykorzystać sezonowych owoców takich jak maliny, borówki czy truskawki. Nie potrzeba wiele czasu, żeby na stole pojawiły się kolorowe potrawy, które możemy przygotowywać dla Naszych bliskich bez żadnej specjalnej okazji.
Danie: Deser, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Truskawki
Wegetariańskie
Fit
Truskawki myjemy i osuszamy. Dodajemy je w całości z szypułkami, nie musimy ich odrywać ani nawet przekrawać. Wszystkie pozostałe owoce, czyli maliny i borówki, dokładnie myjemy, wsypujemy do miski, mieszamy ze sobą.
Ostatnim krokiem będzie urwanie kilku listków świeżej mięty i dodanie ich do sałatki.
W wersji przygotowywanej dla dzieci oderwijmy szypułki od truskawek, żeby ułatwić i znacznie przyspieszyć im możliwość zjedzenia sałatki.
Dodaj komentarz