Sałatka malina, borówka i mięta

W czasie lata, aż żal nie wykorzystać sezonowych owoców takich jak maliny, borówki czy truskawki. Nie potrzeba wiele czasu, żeby na stole pojawiły się kolorowe potrawy, które możemy przygotowywać dla Naszych bliskich bez żadnej specjalnej okazji.

Danie: Deser, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Wegetariańskie

Fit

Danie: Deser, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 kg truskawek
  • - 1 opakowanie borówki
  • - 1 opakowanie malin
  • - kilka listków mięty

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki myjemy i osuszamy. Dodajemy je w całości z szypułkami, nie musimy ich odrywać ani nawet przekrawać. Wszystkie pozostałe owoce, czyli maliny i borówki, dokładnie myjemy, wsypujemy do miski, mieszamy ze sobą.



Krok 2

Ostatnim krokiem będzie urwanie kilku listków świeżej mięty i dodanie ich do sałatki.



Wskazówki

W wersji przygotowywanej dla dzieci oderwijmy szypułki od truskawek, żeby ułatwić i znacznie przyspieszyć im możliwość zjedzenia sałatki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.