Sałatka na bazie jarmużu z awokado i papryką

Jarmuż, awokado i papryka na pierwszy rzut oka się ze sobą nie komponują, jednak tworząc z tych składników sałatkę będziesz mile zaskoczona jej wyrazistym smakiem. Pasuje do wielu okazji.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie jarmużu
  • - 1 puszka kukurydzy
  • - 1 dojrzałe awokado
  • - 1 czerwona papryka

Przygotowanie

Krok 1

Awokado kroimy wzdłuż, wyjmujemy pestkę za pomocą łyżki stołowej i kroimy na kawałki. Paprykę myjemy, kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Następnie paprykę kroimy w kosteczkę.



Krok 2

Jarmuż umieszczamy w miseczkach. Na niego układamy paprykę, awokado oraz odsączoną kukurydzę.



Wskazówki

Do sałatek zawsze wybierajmy dojrzałe awokado, ponieważ łatwiej się je kroi i jest smaczniejsze.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.