Łatwe kotleciki z tuńczyka

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 10 łyżek bułki tartej
  • 3 łyżki tartego sera Jantar
  • 3 puszki tuńczyka
  • 3 łyżki cebuli
  • 1 szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • ulubiony dip śmietanowy Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Tuńczyka odsącz. Cebulę obierz i posiekaj drobno.



Krok 2

W misce ubij jajka z sokiem z cytryny. Dodaj bułkę tartą i ser Jantar. Mieszaj, aż do uzyskania pasty.



Krok 3

Dodaj tuńczyka i cebulę. Dopraw pieprzem.



Krok 4

Uformuj 8 kotletów.



Krok 5

Smaż na średnim ogniu na złoty kolor, około 5 minut z każdej strony.



Krok 6

Kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie nada się do nich także dip śmietanowy Mlekpol. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.