Sałatka pieczarkowa z awokado i grillowaną cukinią

4.00
Oceń przepis:
Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

2

Wegetariańskie

Składniki

Składniki:

ok 100 g pieczarek

1 łyżka masła

1 awokado

1 opakowanie rukoli

1 cytryna

1 cukinia

0,5 opakowania pomidorków koktajlowych

Przygotowanie

Krok 1

  • Pod bieżącą wodą myjemy pieczarki i je oczyszczamy. Następnie kroimy je na cienkie plasterki. Smażymy je przez chwilę na maśle.  

Krok 2

  • Rozgrzewamy patelnię grillową i wkładamy na nią plastry cukinii, obracamy z obu stron, wystarczy kilka minut, aby były gotowe.

Krok 3

  • Kiedy cukinia się grilluje, kroimy pomidorki. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki. Gdy składniki będą już odpowiednio przygotowane, wszystko razem mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0