Grillowany filet z serem

Ciekawy pomysł na grilla, który zaskoczy gości. Alternatywa dla standardowych, grillowanych filetów. Wyśmienicie smakuje i pięknie się prezentuje, do tego robi się prawie sam.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 8 plastrów szynki
  • 1 łyżka oleju
  • ½ łyżeczki przyprawy do grilla

Przygotowanie

Krok 1

Filety myjemy i kroimy na 4 cienkie płaty.



Krok 2

Na połówce każdego płata umieszczamy po dwa plasterki sera i dwa plasterki szynki. „Zamykamy” drugą połową płata i spinamy wykałaczką.



Krok 3

Olej łączymy z przyprawą do grilla i smarujemy tym filety. Grillujemy, aż mięso będzie miękkie. Podajemy pokrojone na grube plastry.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.