Zupa z warzywami i indykiem

Wręcz idealna zupa do podania na gorące lato. Pełna gama aromatycznych witamin, warzyw i mięciutkie mięsko z indyka. Idealna dla dzieci i osób dbających o figurę.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg piersi z indyka
  • 2 l naturalnego bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cukinia
  • 1 puszka fasoli białej
  • 1 seler
  • 3 liście laurowe
  • sok z 1 cytryny
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę/plasterki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Fasolkę kroimy w krótkie kawałki.



Krok 2

Fileta z indyka myjemy i kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, a następnie podsmażamy na oleju.



Krok 3

Dodajemy seler, marchewkę, pietruszkę, cebulę i razem smażymy przez 5 min. Dodajemy fasolkę szparagową, zioła prowansalskie i czosnek. Ponownie smażymy ok. 2 minut.



Krok 4

Dodajemy bulion i mięso z indyka, a także liście laurowe. Całość gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy cukinię, odsączoną fasolę z puszki i makaron. Gotujemy ok. 10 minut, po czym doprawiamy pozostałymi przyprawami do smaku i dodajemy sok z 1 cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.