Wręcz idealna zupa do podania na gorące lato. Pełna gama aromatycznych witamin, warzyw i mięciutkie mięsko z indyka. Idealna dla dzieci i osób dbających o figurę.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Seler
Fit
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę/plasterki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Fasolkę kroimy w krótkie kawałki.
Fileta z indyka myjemy i kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, a następnie podsmażamy na oleju.
Dodajemy seler, marchewkę, pietruszkę, cebulę i razem smażymy przez 5 min. Dodajemy fasolkę szparagową, zioła prowansalskie i czosnek. Ponownie smażymy ok. 2 minut.
Dodajemy bulion i mięso z indyka, a także liście laurowe. Całość gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy cukinię, odsączoną fasolę z puszki i makaron. Gotujemy ok. 10 minut, po czym doprawiamy pozostałymi przyprawami do smaku i dodajemy sok z 1 cytryny.
Dodaj komentarz