Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur i pomidorami

Autor:

Ania321

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

wszystkie składniki:

  • 700 gram porcji rosołowej,
  • 1 szyja indycza (400 gram),
  • 2 marchewki,
  • 1/4 selera,
  • 3-4 ziemniaki,
  • 1 por,
  • 1 kapusta pekińska,
  • 100 gram kaszy bulgur,
  • 1 puszka krojonych pomidorów,
  • 2 łyżki majeranku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • pół łyżeczki ostrej papryki,
  • 3 liście laurowe,
  • kilka ziarenek ziela angielskiego,
  • pieprz, sól

Przygotowanie

Krok 1

Mięso zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotujemy wywar do miękkości mięsa, następnie wyjmujemy je z garnka. Marchew, ziemniaki i selera kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru i gotujemy 5 minut. Następnie wrzucamy kaszę bulgur i znów gotujemy 5 minut. Kapustę szatkujemy, pora kroimy w półplasterki. Wrzucamy do wywaru i gotujemy kolejne 5 minut. Dodajemy pomidory w puszce oraz przyprawy i znów gotujemy 5 minut. Doprawiamy zupę pieprzem



Wskazówki

Kapusta pekińska jest warzywem niskokalorycznym i pełnym drogocennych składników, dlatego warto wprowadzić ją do swojej codziennej diety.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.