Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur i pomidorami

Autor:

Ania321

Kapusta pekińska jest warzywem niskokalorycznym i pełnym drogocennych składników, dlatego warto wprowadzić ją do swojej codziennej diety.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

wszystkie składniki:

  • 700 gram porcji rosołowej
  • 1 szyja indycza (ok. 400 g)
  • 2 marchewki
  • 1/4 selera
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 por
  • 1 kapusta pekińska
  • 100 gram kaszy bulgur
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • 3 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Przygotowanie:

Mięso zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotujemy wywar do miękkości mięsa, następnie wyjmujemy je z garnka. Marchew, ziemniaki i selera kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru i gotujemy 5 minut. Następnie wrzucamy kaszę bulgur i znów gotujemy 5 minut. Kapustę szatkujemy, pora kroimy w półplasterki. Wrzucamy do wywaru i gotujemy kolejne 5 minut. Dodajemy pomidory w puszce oraz przyprawy i znów gotujemy 5 minut. Doprawiamy zupę pieprzem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.