Kapusta pekińska jest warzywem niskokalorycznym i pełnym drogocennych składników, dlatego warto wprowadzić ją do swojej codziennej diety.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Fit
Mięso zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotujemy wywar do miękkości mięsa, następnie wyjmujemy je z garnka. Marchew, ziemniaki i selera kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru i gotujemy 5 minut. Następnie wrzucamy kaszę bulgur i znów gotujemy 5 minut. Kapustę szatkujemy, pora kroimy w półplasterki. Wrzucamy do wywaru i gotujemy kolejne 5 minut. Dodajemy pomidory w puszce oraz przyprawy i znów gotujemy 5 minut. Doprawiamy zupę pieprzem. Smacznego!
Dodaj komentarz