Sałatka ryżowa z dynią

Sałatka z ryżem to pyszny posiłek na kolację lub lunch. Do sałatki z ryżem można dodać wytrawne i słodkie dodatki. Jest dobra na ciepło i zimno.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 torebka ryżu
  • - 1 pęczek szparagów
  • - 0,5 dyni
  • - garstka grzybów smażonych
  • - 1 opakowanie kiełków

Przygotowanie

Krok 1

Na początek do osolonego wrzątku wkładamy torebkę z ryżem i gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta. W tym czasie myjemy i kroimy grzybki, smażymy je na rozgrzanej patelni, z dodatkiem oliwy, aż zrobią się miękkie.



Krok 2

Do drugiego garnka wlewamy wodę do ¾ objętości, też doprowadzamy ją do wrzenia i wkładamy do niej szparagi, pionowo, na około 10 minut, których nie musimy ich obierać ze skórki, wystarczy je dokładnie umyć.



Krok 3

Teraz przekrawamy dynie na pół i miąższ z jej połowy kroimy w kostkę, dodajemy do niego odcedzony ryż, ugotowane i chłodne szparagi, grzybki. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy kiełki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.