Sałatka z ryżem to pyszny posiłek na kolację lub lunch. Do sałatki z ryżem można dodać wytrawne i słodkie dodatki. Jest dobra na ciepło i zimno.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Fit
Na początek do osolonego wrzątku wkładamy torebkę z ryżem i gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta. W tym czasie myjemy i kroimy grzybki, smażymy je na rozgrzanej patelni, z dodatkiem oliwy, aż zrobią się miękkie.
Do drugiego garnka wlewamy wodę do ¾ objętości, też doprowadzamy ją do wrzenia i wkładamy do niej szparagi, pionowo, na około 10 minut, których nie musimy ich obierać ze skórki, wystarczy je dokładnie umyć.
Teraz przekrawamy dynie na pół i miąższ z jej połowy kroimy w kostkę, dodajemy do niego odcedzony ryż, ugotowane i chłodne szparagi, grzybki. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy kiełki.
Dodaj komentarz