Sałatka śledziowa Małgosi

Autor:

Kamila O

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • Matyjasy w oleju – 40 dag,
  • ogórki konserwowe – 3 szt,
  • papryka żółta – 1 szt,
  • papryka czerwona – 1 szt,
  • cebula czerwona – 1 szt,
  • cytryna -1/2 szt,
  • Oliwa – 4 łyżeczki,
  • gałka muszkatołowa – ¼ łyżeczki,
  • sól,
  • pieprz kolorowy

Przygotowanie

Krok 1

Śledzie odsączyć z oleju i pokroić na kawałki 1-2 cm. Cebule obrać i pokroić w talarki, następnie przelać ją wrzątkiem i odsączyć. Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki, a ogórki konserwowe w półplasterki. Wszystkie składniki połączyć ze śledziami. Sok z cytryny wymieszać z gałka muszkatołową, odrobina soli i pieprzu, dodać oliwę, dobrze wymieszać i polać nią sałatkę, delikatnie przemieszać wszystko razem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.