Pudding ryżowy

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 25 g masła Łaciate,
  • 1 litr mleka Łaciate,
  • 100 g ryżu krótkoziarnistego (np. hiszpańskiego),
  • mała szczypta soli,
  • 1 laska cynamonu,
  • 30 g cukru,
  • do podania: mielony cynamon

Przygotowanie

Przygotowanie

W garnku roztopić masło. Dodać mleko, ryż, sól i laskę cynamonu. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia na małym ogniu przez ok. 40 minut często mieszając drewnianą łyżką. Na samym końcu dodać cukier i mieszać aż się rozpuści. Zdjąć z ognia, podawać posypany mielonym cynamonem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.