Zupa krem z fasolki szparagowej

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Ze śmietanką

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 1 szkl. ugotowanej soczewicy
  • 1 porcja rosołowa
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 100 ml śmietany Łaciata 18%
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • Boczek wędzony
  • Grzanki

Przygotowanie

Krok 1

Porcję rosołową umyć, zalać zimną wodą, dodać odrobinę soli i ugotować wywar.



Krok 2

Marchew, pietruszkę obrać i razem z oczyszczoną fasolką pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, wlać 3 szklanki wywaru i gotować do miękkości.



Krok 3

Do miękkich warzyw wsypać ugotowaną soczewicę i zmiksować ( w razie potrzeby dolać przegotowanej wody lub wywaru z mięsa). Połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z usmażonym, wędzonym boczkiem i grzankami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.