Sałatka warzywna z czarną fasolą

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15 dag marchewki
  • 15 dag pietruszki
  • 15 dag ziemniaków
  • 1/2 cebuli
  • 2 ogórki kiszone
  • 5 dag fasoli czarnej adzuki
  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól
  • Pieprz,
  • Sok z cytryny
  • Rzeżucha

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki umyć, ugotować, ostudzić.



Krok 2

Fasolę zamoczyć na 2 godziny, następnie ugotować, ostudzić, osączyć.



Krok 3

Ugotowane jajka i warzywa obrać. Razem z kiszonymi ogórkami pokroić w kostkę.



Krok 4

Cebulę obrać i drobno posiekać.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny. Przed podaniem posypać rzeżuchą.



Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.