Zupa marchewkowo-dyniowa

Danie: Zupy

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Zupy

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

  • 500 g marchewek
  • 800 g dyni
  • 1 pietruszka
  • 4 łyżki czerwonej soczewicy
  • 3 szkl bulionu
  • 1/2 łyżeczki soli, papryki słodkiej i kurkumy
  • 1/4 łyżeczki curry, imbiru i pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Dynię obieramy ze skóry, wydrążamy pestki a miąższ kroimy w kosteczkę.



Krok 2

Do garnka przelewamy bulion, gotujemy. Do gotującego się bulionu wsypujemy soczewicę oraz marchewkę i dynię. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy przez 15 minut.



Krok 3

Po tym czasie przyprawiamy zupę i gotujemy przez 1 minutę. Zdejmujemy z ognia i blendujemy na krem. Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.