Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Przygotowujemy ciasto. Ze szpinaku odsączamy wodę. Miksujemy jajka z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i miksujemy. Dodajemy szpinak majonez i mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do foremek na muffiny do ¾ wysokości formy. Pieczemy 20 min. w temperaturze 180°C.
Po upieczeniu czekamy, aż babeczki wystygną.
Przygotowuejmy masę. Śmietanę miksujemy z serkiem i cukrem waniliowym. Na sam koniec dodajemy białą czekoladę i mieszamy.
Z babeczek wydrążamy środek zostawiając 0,5 cm na brzegach. Wkładamy masę śmietanowo-czekoladową i posypujemy pokruszonym ciastem, które zostało po wydrążeniu babeczek.
Wierzch ciasta dekorujemy granatem.
Dodaj komentarz