Sałatka warzywna z fasolką i ryżem

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag ryżu ugotowanego
  • 1 puszka fasolki czerwonej konserwowej
  • Kawałek poru
  • 4 ogórki konserwowe
  • 10 dag wędliny
  • Kawałek papryki konserwowej
  • Zioła do sałatek
  • 1 ząbek posiekanego czosnku
  • Sól
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • Pieprz kolorowy
  • Płatki suszonej cebuli

Przygotowanie

Krok 1

Ryż wystudzony wsypać do miski, następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną.



Krok 2

Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić, opłukać i pokroić także w półplasterki. Wsypać do miski.



Krok 3

Czosnek obrać i posiekać drobno, a wędlinę i paprykę konserwową w kostkę, połączyć z sałatką, dodać zioła do sałatek sól, ocet winny, pieprz kolorowy , razem wymieszać.



Krok 4

Odstawić na co najmniej pół godziny.



Krok 5

Posypać płatkami cebuli.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.