Kokosowe jaglanki

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ szkl. kaszy jaglanej
  • ½ szkl. mąki tortowej
  • ½ szkl. mąki kokosowej
  • ½ szkl. wiórek kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ szkl. cukru pudru
  • 15 dag masła Łaciate
  • 2 łyżki oleju
  • 2 żółtka
  • 3-4 dag rodzynek
  • ½ szkl. orzechów mieszanych ( włoskie, laskowe, nerkowce)

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać i ugotować w osolonej wodzie, oziębić.



Krok 2

Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, mąką kokosową i wiórkami.



Krok 3

Następnie dodać starte na tarce zimne masło, olej i żółtka, wymieszać. Wsypać zimną kaszę, pokrojone orzechy i rodzynki, wyrobić.



Krok 4

Z ciasta formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i rozpłaszczyć widelcem. Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec na złoty kolor (około 12-15 minut).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.