Sałatka ziemniaczana z pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 2/3 szkl. marynowanych pieczarek
  • 3 jajka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 szkl. groszku konserwowego
  • 1/2 jabłka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.



Krok 2

Groszek i pieczarki osączyć z zalewy.



Krok 3

Cebulę obrać i drobno posiekać.



Krok 4

Ziemniaki, pieczarki i jajka pokroić w kostkę.



Krok 5

Obrane jabłko bez nasion pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z cytryny, wymieszać.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć na pół godziny do lodówki.



Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.