Sałatka warzywna z orzechami

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 2 buraki
  • 4 orzechy włoskie
  • 1 łyżka koperku pokrojonego
  • 1 łyżka szczypiorku

Sos :

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Buraki i marchewkę ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane warzywa ostudzić, obrać ze skórki, zetrzeć w paseczki.



Krok 2

Jabłko obrać ze skórki i również zetrzeć w paseczki.



Krok 3

Orzechy włoskie posiekać nożem. Dodać szczypiorek i koperek, wszystkie składniki połączyć i wymieszać.



Krok 4

Przygotować sos do sałatki. Do słoiczka wlać oliwę z oliwek, sok z cytryny, dodać sól i pieprz, polać sałatkę sosem dokładnie wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.