Sałatka warzywna z pieczarkami i szynką

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. marynowanych pieczarek
  • 1 kiszony ogórek
  • 1/2 kukurydzy konserwowej
  • 1/2 szkl. groszku konserwowego
  • 5 dag szynki
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżka majonezu light
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny
  • Szczypiorek siekany

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.



Krok 2

Kukurydzę, pieczarki i groszek osączyć z zalewy.



Krok 3

Jajka, pieczarki, szynkę i ogórki pokroić w kostkę.



Krok 4

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem i jogurtem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać posiekanym szczypiorkiem.



Wskazówki

Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.